Case: Årets bästa goda exempel

färdplan

X2 – Partnersamverkan för en fördubblad kollektivtrafik ville lyfta fram goda exempel att visa upp för branschen och omvärlden. Som ett led i detta arrangerades en nationell tävling som avgjordes vid den Nationella Inspirationsdagen på Berns salonger i Stockholm den 27 mars 2012.

96 nominerade bidrag ledde till 8 finalister och 2 vinnare. Trafiklab och TravelHack vann i kategorin Goda Intentioner och Byabussen van i kategorin Goda Resultat. Båda vinnarna tog emot pris av infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd och förutom ära och berömmelse fick de en filmatisering av vad de gjorde. Se här.

På uppdrag av Svensk Kollektivtrafik drevs projektet av Johan Eskengren, JES AB, i egenskap av ordförande för arrangemanget samt expertis från transportsektorn. Juryn var utöver erfarenhet från transportsektorn sammansatt av aktörer med expertis inom kommunikation – Charlotta Åsell, Greatness PR och Elisabet Munters, kommunikationschef i Sigtuna kommun, gränsöverskridande samarbeten och ungdoms- och klimatfrågor – Sara Thunmarker, projektledare på Sveriges ungdomsorganisationer, Telde.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *